[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ highlight=” highlight_size=” border=” border_color=” radius=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=”]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jutmij46′ admin_preview_bg=”]

Hvor meget får du involveret dine medarbejdere i den udvikling, og de forandringer, der har indflydelse på deres arbejde?

Vi mennesker finder tryghed, mening og motivation når vi er en del af opgaveløsning. Når du involverer dine medarbejdere har du mulighed for at skabe trygge og tillidsprægede relationer, klare målsætninger og afstemme forventninger.

Vi kender det alle. Forandringen. Den ting, der kan give nyt liv og energi – eller den der giver os lyst til at blive under dynen en måneds tid. Sådan har dine medarbejdere det også. Hvordan de reagerer på forandringer – det kan være omstrukturering, flytning, fusion, nyt IT-system, ny strategi og så videre – afhænger blandt andet af, hvor stor forandringen er (for dem), og hvad der kræves (af dem). Jo mere de er en del af den udvikling, der har indflydelse på deres arbejde, jo mere tager de ejerskab for det. Det er kun menneskeligt.

3 vigtige ting om involvering

Sæt retningen og rammen

Vi skal jo ikke involvere bare for at involvere. Det er vigtigt at sætte rammen.

Du kan sætte rammen ved at være tydelig omkring de 4 H’er:

  • Why – det skaber motivation og engagement
  • What – det skaber klarhed
  • How – det skaber handling
  • Hvad nu hvis – det skaber overblik over udbytte

Definer mulighedsrummet

Alt for mange forandringer er alt for uklare for medarbejderen omkring, hvor og hvornår de har mulighed for at bidrage aktivt. Mange frustrationer opstår, når det ikke er tydeligt for medarbejderen hvad der er et vilkår, hvor de har indflydelse og hvor de direkte kan påvirke forandringen.

Skab derfor overblik over:

  • Vilkårsrummet – ding der ikke er til dialog
  • Indflydelsesrummet – de ting man kan påvirke
  • Mulighedsrummet – de ting som vi har direkte mulighed for at arbejde med

Lyt til dine medarbejdere

[/av_textblock]

[/av_one_full]